11 Λόγοι για να μάθετε ρωσικά.

Υπάρχει πληθώρα αιτιών για να μάθουμε ρωσικά αλλά αρκετοί είναι αυτοί που διστάζουν. Μην αφήσετε το δύσκολο αλφάβητο να σας τρομάξει!

Γιατί για να μάθετε ρωσικά;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μάθετε ρωσικά. Είναι η 8η πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο με περίπου 200 εκατομμύρια ομιλητές σε 16 χώρες. Μαθαίνεται επίσης ως δεύτερη γλώσσα σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης. Για να το θέσουμε διαφορετικά, τα Γαλλικά – η 6η στη λίστα, έχουν μόνο περίπου 20 εκατομμύρια περισσότερους ομιλητές. Θα γνωρίσετε πολλά άτομα αν μάθετε ρωσικά! Η Ρωσία, που ονομάζεται επίσημα Ρωσική Ομοσπονδία, είναι γεωγραφικά το μεγαλύτερο κυρίαρχο έθνος στον κόσμο.

Ανοίγει εννέα ζώνες ώρας και καλύπτει περίπου 1/6 της γης του κόσμου. Περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη Ρωσία καθιστώντας την την 9η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η Ρωσία είναι μεγάλη και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλούν ρωσικά στον κόσμο.

Ποιοι άλλοι λόγοι υπάρχουν για να μάθουμε ρωσικά;

1. Λιγότεροι Ρώσοι μιλούν Αγγλικά
Έχετε πάει ποτέ διακοπές κάπου στη Δυτική Ευρώπη. Αποφασίζετε να μιλήσετε τη γλώσσα τους μόνο για να διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλοι μιλούν αγγλικά μαζί σας; Απογοητευτικό, σωστά; Αλλά αυτό είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί σε εσάς σε μια ρωσόφωνη χώρα, επειδή μόνο το 5% μιλάει αγγλικά.

2. Ξεχωρίστε σε πλήθος
Πολλοί από εμάς έχουν μάθει μια δεύτερη γλώσσα στο σχολείο, η πιο χαρακτηριστική είναι η Αγγλική, η Γαλλική, η Ισπανική και η Γερμανική εδώ στην Ελλάδα. Πολλά πανεπιστήμια προσφέρουν ρωσικά, αλλά όχι και πολλοί φοιτητές τα επιλέγουν. Υποθέτω ότι αυτό οφείλεται στο δύσκολο αλφάβητο σε πολλές περιπτώσεις. Παρ ‘όλα αυτά, θα είστε σαν ένα μεγάλο ψάρι σε μια μικρή λίμνη εάν είστε ένας από τους λίγους που ξέρουν πώς να το μιλήσουν.

3. Ταξιδέψτε με ευκολία
Δεδομένου ότι πολύ λίγοι Ρώσοι μιλούν αγγλικά, είναι απίθανο να βρείτε σημάδια γραμμένα στο λατινικό αλφάβητο. Αυτό μπορεί να κάνει το ταξίδι σε μια ρωσόφωνη χώρα πολύ δύσκολο εάν δεν γνωρίζετε τη γλώσσα.

4. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε
Πάντα ήθελα να μάθω ρωσικά, αλλά το κυριλλικό αλφάβητο με φοβόταν. Νόμιζα ότι η εκμάθηση μιας γλώσσας όπως η γαλλική ή η ισπανική ήταν ήδη αρκετά δύσκολη χωρίς να χρειάζεται να μάθω όλα τα νέα γράμματα. Αλλά καθώς μπήκα στα προχωρημένα επίπεδα των σπουδών μου με το διαδικτυακό φροντιστήριο Passpel, έπρεπε να μάθω το φωνητικό αλφάβητο και δεν ήταν τόσο δύσκολο! Η εκμάθηση του κυριλλικού αλφαβήτου δεν είναι τόσο δύσκολη! Με κάποια πρακτική και αφοσίωση, μπορείτε να μάθετε τα 33 γράμματα και να προχωρήσετε στις πραγματικές προκλήσεις!

5. Κατανοήστε μια καταπληκτική κουλτούρα
Εάν έχετε μάθει ποτέ άλλη γλώσσα, γνωρίζετε ότι συνδέεται με τον πολιτισμό. Μια γλώσσα επηρεάζεται από τον πολιτισμό που την μιλά και το αντίστροφο. Με την εκμάθηση ρωσικών, θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε πραγματικά τον πολιτισμό. Θα μπορείτε να διαβάσετε τη μεγάλη ρωσική λογοτεχνία και να αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση αυτής και του πολιτισμού που την παρήγαγε.

6. Είναι μια όμορφη γλώσσα
Τα ρωσικά μοιάζουν πολύ με τα γερμανικά στο ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι σκληρή γλώσσα, αλλά πραγματικά δεν είναι. Ακούστε το άτομο που μιλά ρωσικά ως δεύτερη γλώσσα σε αυτό το βίντεο για μια ιδέα για το πώς ακούγεται. Στην πραγματικότητα, η ρωσική ποίηση θεωρείται από τις πιο όμορφες στον κόσμο.

7. Ανοίξτε τις πόρτες για να μάθετε άλλες σλαβικές γλώσσες
Τα ρωσικά είναι μια σλαβική γλώσσα. Η εκμάθηση Ρωσικών μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε Ουκρανικά, Λευκορωσικά, Βουλγαρικά, Μακεδονικά, Πολωνικά, Τσέχικα και Σλοβακικά. Όλες αυτές οι γλώσσες χρησιμοποιούν είτε το κυριλλικό είτε το τροποποιημένο λατινικό αλφάβητο.

8. Κάνει μια επιστροφή ως παγκόσμια δύναμη
Η Ρωσία είναι μια οικονομία που βασίζεται στους πόρους και επομένως δεν επηρεάστηκε τόσο πολύ από την πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση. Εκτιμάται ότι το 50% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη θα ελέγχεται από τη Ρωσία έως το έτος 2030. Υπάρχουν επίσης συνομιλίες στην περιοχή για τη δημιουργία μιας Ευρασιατικής Ένωσης με τα γύρω μέλη της ΕΣΣΔ που θα τη βοηθούσαν να συνεχίσει να αυξάνει οικονομική και στρατιωτική σημασία. Ακόμη και η NASA βασίζεται στη Ρωσία για τη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

9. Αύξηση επιχειρηματικών ευκαιριών
Η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φυσικών υλικών στον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει φυσικό αέριο, πετρέλαιο, χαλκό, χρυσό, ασήμι, πλατίνα, διαμάντια και άλλα. Στην πραγματικότητα, τα αποθέματα πετρελαίου της Ρωσίας είναι δεύτερο μετά τη Σαουδική Αραβία. Εάν μάθετε ρωσικά, θα αποτελούσατε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε οποιονδήποτε από αυτούς τους τομείς.

10. Εργασία για την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας
Τα ρωσικά έχουν οριστεί ως γλώσσα προτεραιότητας και υπάρχουν πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες που χρειάζονται Ρώσους ομιλητές. Αυτό περιλαμβάνει τα FBI, CIA, FCC και Homeland Security, για να αναφέρουμε μόνο μερικά

Ψάχνεις φροντιστήριο;

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Tumblr
Reddit
Email
Print

Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Πότε πέφτουν οι δημόσιες αργίες;

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από

Passpel dog

Να πάρω σκύλο στο παιδί μου;

«Mαμά, να πάρουμε σκυλάκι;» Tα περισσότερα παιδιά ζητούν κάποια στιγμή από τους γονείς τους τη συντροφιά ενός σκύλου. Tα οφέλη από τη

Ποιος είναι ο αριθμός «π»;

Τι είναι το π; Τι είναι το π; Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο

8 Διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας

Ο Αμερικανός ψυχολόγος Howard Earl Gardner διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έχουν διάφορους τρόπους εκμάθησης πληροφοριών. Η «Θεωρία των Πολλαπλών Ευφυών» (που δημοσιεύθηκε το 1983) προτείνει ότι υπάρχουν οκτώ καλά καθορισμένες κατηγορίες που περιγράφουν την ιδανική μέθοδο μάθησης για κάθε άτομο.

Πώς να εξηγήσω το Bullying στο παιδί μου;

Το να παρακολουθείτε το παιδί σας να βιώνει τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο του εκφοβισμού ή του διαδικτυακού εκφοβισμού είναι σπαρακτικό. Μερικοί