7 Συμβουλές για τις εξετάσεις

Η αντιμετώπιση του άγχους- ειδικά κατά τη διάρκεια των εξετάσεων – αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία. Έχοντας ως απόδειξη το γεγονός, πως κάθε χρόνο ένα ποσοστό 20-50% των φοιτητών αναζητούν βοήθεια για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, άρα είναι σαφές πως εκείνη τη περίοδο πιεζόμαστε παραπάνω.
Για αυτό παρακάτω θα βρεις 7 συμβουλές για την διαχείριση του άγχους.

1. Μη ξεχνάς να αναπνέεις

Αφιερώνοντας καθημερινώς μερικά λεπτά στην αναπνοή, τότε βοηθάς το σώμα σου να ηρεμεί και να απομακρύνει το στρες. Έτσι, σκέφτεσαι πιο ήρεμα και αποτελεσματικά. Επομένως, το διάβασμα γίνεται πιο παραγωγικό και εσύ μπορείς να αποδώσεις πολύ καλά όταν δίνεις πολλά μαθήματα.

2. Φαγητό, ύπνος, άθληση

Η μεγάλη κατανάλωση καφεΐνης και το ολονύκτιο διάβασμα ενισχύουν το άγχος. Για να αποδώσεις περισσότερο και να παραμείνεις υγιής, θα πρέπει να κοιμάσαι τουλάχιστον 8-9 ώρες την ημέρα, να ελαττώσεις τον καφέ και να αφιερώνεις τουλάχιστον 3 λεπτά στην άθληση του σώματος.

3. Ρεαλιστικοί στόχοι

Το να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους πριν από τις εξετάσεις, είναι πολύ σημαντικό. Οι στόχοι θα σε βοηθήσουν στα να κάνεις τη μέγιστη προσπάθεια σου για την επίτευξη του στόχου σου.


4. Δεν είσαι μόνος σου

Το 2004 μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Linguistcis and education έδειξε ότι η συναναστροφή με συνομήλικους είναι μια αποτελεσματική τεχνική μελέτης. Επιπλέον, αυτό δίνει μεγάλη υποστήριξη και στη ψυχολογία σου.


5. Ο πανικός δεν βοηθά
Αν σε έχει καταβάλει ο πανικός πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, απλώς ηρέμησε. Αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο μεταξύ των φοιτητών. Ενυδάτωσε το σώμα σου, πάρε έξι βαθιές αναπνοές και προσπάθησε να βρεις την άκρη του νήματος. Ποτέ μην ξεχνάς πως εν τέλει όλα τα προβλήματα έχουν μια λύση.

6. Να έχεις πίστη στον εαυτό σου
Όταν διαρκώς αντιμετωπίζεις καινούργια πράγματα, ξεχνάς το πόσο δρόμο έχεις κάνει και το πόσο έχεις παλέψει. Με δεδομένη τη καταβολή προσπάθειας, η ανησυχία είναι περιττή. Επομένως, οι αρνητικές σκέψεις θα πρέπει να αντικαθίστανται από θετικές. Επί παραδείγματι, αντί να σκεφτείς: «αν πάρω 5 θα θεωρούμε αποτυχημένος», να σκεφτείς: «αν πάρω 8,5 θα είμαι άριστος».

7. Επικοινωνία
Η βοήθεια είναι πάντα χρήσιμη. Μίλα για τα συναισθήματά σου στους φίλους σου, στην οικογένειά σου, στον καθηγητή σου. Μην φοβηθείς να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου.


«Αγαθά κόποις κτώνται» Επίμαχος 


                

Ψάχνεις φροντιστήριο;

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Tumblr
Reddit
Email
Print

Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Πότε πέφτουν οι δημόσιες αργίες;

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από

Passpel dog

Να πάρω σκύλο στο παιδί μου;

«Mαμά, να πάρουμε σκυλάκι;» Tα περισσότερα παιδιά ζητούν κάποια στιγμή από τους γονείς τους τη συντροφιά ενός σκύλου. Tα οφέλη από τη

Ποιος είναι ο αριθμός «π»;

Τι είναι το π; Τι είναι το π; Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο

8 Διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας

Ο Αμερικανός ψυχολόγος Howard Earl Gardner διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έχουν διάφορους τρόπους εκμάθησης πληροφοριών. Η «Θεωρία των Πολλαπλών Ευφυών» (που δημοσιεύθηκε το 1983) προτείνει ότι υπάρχουν οκτώ καλά καθορισμένες κατηγορίες που περιγράφουν την ιδανική μέθοδο μάθησης για κάθε άτομο.

Πώς να εξηγήσω το Bullying στο παιδί μου;

Το να παρακολουθείτε το παιδί σας να βιώνει τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο του εκφοβισμού ή του διαδικτυακού εκφοβισμού είναι σπαρακτικό. Μερικοί