Passpel

4 Τρόποι για βοηθήσεις το παιδί σου να τρέφεται υγιεινά

4 Τρόποι για βοηθήσεις το παιδί σου να τρέφεται υγιεινά.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά έτσι ώστε να είναι υγιή , δυνατά και γεμάτα ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας . Αυτό το οποίο όμως δυσκολεύει τους περισσότερους γονείς είναι το πως θα καταφέρουν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από ανθυγιεινό φαγητό και να τους διδάξουν σωστές διατροφικές συνήθειες . Για αυτό το λόγο θα μελετήσουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενθαρρύνεται τα παιδιά σας έτσι ώστε να αποκτήσουν καλύτερες και ποιο ωφέλιμες , για αυτά , διατροφικές συνήθειες .

Αρχικά είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ποιες είναι αυτές οι λεγόμενες ‘ σωστές διατροφικές συνήθειες ‘ αναφέροντας κάποιες από τις βασικές κατηγορίες τροφών σε συνδυασμό με τα θρεπτικά στοιχεία και τα οφέλη τα οποία παρέχει η κάθε κατηγορία .

Η πρώτη κατηγορία τροφών είναι τα Δημητριακά (Ψωμί, ρύζι, πατάτες & ζυμαρικά ) , τα οποία είναι πλούσια σε άμυλο , υδατάνθρακές , φυτικές ίνες και αποτελούν το ‘ καύσιμο ‘ του οργανισμού καθώς είναι η κύρια πηγή ενέργειας . Έτσι καθώς τα παιδιά φημίζονται για την ενεργητικότητα τους θα πρέπει να καταναλώνουν δημητριακά προϊόντα σε καθημερινή βάση .

passpel igini diatrofh

Η δεύτερη κατηγορία τροφών είναι τα Φρούτα και τα Λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες , ιχνοστοιχεία , μέταλλα και είναι απαραίτητα για την υγεία και για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και του οργανισμού . Έτσι θα πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά έτσι ώστε να διατηρούνται τα παιδιά υγιή και να μην αρρωσταίνουν συχνά .

Η τρίτη κατηγορία τροφών είναι τα Γαλακτοκομικά Προϊόντα βασική πηγή πρόσληψης ασβεστίου , βιταμινών και πρωτεϊνών . Θα πρέπει να καταναλώνονται και αυτά σε καθημερινή βάση κυρίως από τα παιδία , καθώς το ασβέστιο δυναμώνει τα κόκαλα και βοηθάει στην ανάπτυξη.

Η τέταρτη κατηγορία τροφών είναι οι Πρωτεϊνες όπως τα κρεατικά , τα πουλερικά , τα ψάρια , τα όσπρια και τα αυγά . Τα οποία όπως φαίνεται και από το όνομα τους είναι πλούσια σε πρωτεϊνες , σίδηρο και βιταμίνες . Επίσης τα ψάρια και τα όσπρια είναι αυτά που συστήνονται για τα περισσότερα γεύματα της εβδομάδας .

swsth diatrofh passpel

Τέλος οι δύο κατηγορίες τις οποίες θα πρέπει να αποφεύγουμε να δίνουμε στα παιδιά αν θέλουμε να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες είναι το Αλάτι και η Ζάχαρη .

Η Ζάχαρη , αρχικά ρίχνει το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών ως αποτέλεσμα να είναι ποιο ευάλωτα στο να αρρωστήσουν . Επίσης τους προκαλεί υπερκινητικότητα , προβλήματα στα δόντια , καθώς και πολλές άχρηστε θερμίδες , δηλαδή θερμίδες που δεν συνοδεύονται από θρεπτικά στοιχεία .

Το Αλάτι σε συχνή χρήση ή σε μεγάλες δώσεις μπορεί να προκαλέσει στο παιδί προβλήματα στα νεφρά ή και προβλήματα υπέρτασης . Έτσι κυρίως τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού πρέπει να αποφεύγεται η προσθήκη αλατιού στα φαγητά .

Αφού λοιπόν είδαμε τις βασικές κατηγορίες τροφών και ποιες από αυτές τις τροφές πρέπει να καταναλώνονται συχνά από τα παιδιά αλλά και ποιες πρέπει να αποφεύγονται , θα σας προτείνουμε μερικές ιδέες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να διδάξετε στα παιδιά σας με ευχάριστο τρόπο πώς να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες .

1) Να τα συμπεριλάβετε στη διαδικασία μαγειρέματος

Με το να αφήσετε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα ενός υγιεινού φαγητού τους δίνετε ένα κίνητρο να θέλουν να δοκιμάσουν περισσότερες νέες γεύσεις αλλά και σίγουρα θα

νιώσουν περηφάνια για αυτό που έφτιαξαν με τον κόπο τους και θα το φάνε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση .

2) Να τρώτε μαζί τους

Όπως είναι γνωστό τα παιδιά έχουν ως πρότυπο τους γινείς τους και συχνά τους μιμούνται έτσι αν τρώτε υγιεινές τροφές μπροστά στα παιδιά σας και τους δείχνεται πόσο τις απολαμβάνετε σίγουρα θα επηρεαστούν και θα αρχίσουν να αρέσουν και σε αυτά αυτές οι τροφές.
hand young man holding glass wine served table during toast festive family dinner thanksgiving day 274679 7441 PASSPEL ΝΕΑ

3) Να υπάρχει υγιεινό φαγητό στο σπίτι

Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε κάποια ανθυγιεινά προϊόντα που υπάρχουν στο σπίτι με αντίστοιχα στους τα οποία είναι υγιεινά και ποιο ωφέλημα για τον οργανισμό . Όπως για παράδειγμα την σοκολάτα γάλακτος με μαύρη σοκολάτα , το πλήρες γάλα με άπαχο , το λευκό ψωμί με ψωμί ολικής άλεσης κ.τ.λ.

4) Υγιεινά σνακ

Καθώς σε όλα τα παιδιά αρέσουν τα σνακ ,για να βοηθήσετε ένα παιδί να τρέφετε ποιο υγιεινά θα μπορούσατε δημιουργήσετε σνακ με υγιεινά υλικά όπως για παράδειγμα κομμένα φρούτα με λίγο μέλι, με τα οποία θα αντικαταστήσει τα ανθυγιεινά σνακ του εμπορίου και θα συνηθίσει να ακολουθεί έναν ποιο υγιεινό τρόπο διατροφής .

VIDEO 15 TIPS & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ | CATHERINE SPYROU

Play Video about Passpel

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ | Konstantina

Ψάχνεις φροντιστήριο;

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Tumblr
Reddit
Email
Print

Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Πότε πέφτουν οι δημόσιες αργίες;

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από

Passpel dog

Να πάρω σκύλο στο παιδί μου;

«Mαμά, να πάρουμε σκυλάκι;» Tα περισσότερα παιδιά ζητούν κάποια στιγμή από τους γονείς τους τη συντροφιά ενός σκύλου. Tα οφέλη από τη

Ποιος είναι ο αριθμός «π»;

Τι είναι το π; Τι είναι το π; Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο

8 Διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας

Ο Αμερικανός ψυχολόγος Howard Earl Gardner διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έχουν διάφορους τρόπους εκμάθησης πληροφοριών. Η «Θεωρία των Πολλαπλών Ευφυών» (που δημοσιεύθηκε το 1983) προτείνει ότι υπάρχουν οκτώ καλά καθορισμένες κατηγορίες που περιγράφουν την ιδανική μέθοδο μάθησης για κάθε άτομο.

Πώς να εξηγήσω το Bullying στο παιδί μου;

Το να παρακολουθείτε το παιδί σας να βιώνει τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο του εκφοβισμού ή του διαδικτυακού εκφοβισμού είναι σπαρακτικό. Μερικοί