Γιατί είναι σημαντικό να μάθεις Αγγλικά;

Γιατί να μάθεις Αγγλικά;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι καλή ιδέα. Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με νέα άτομα. Σας βοηθά να δείτε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία ή να κατανοήσετε βαθύτερα έναν άλλο πολιτισμό. Σας βοηθά να γίνετε καλύτερος ακροατής. Έχει ακόμη οφέλη για την υγεία, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που μιλούν δύο ή περισσότερες γλώσσες έχουν πιο ενεργά μυαλά αργότερα στη ζωή!

Αυτοί είναι όλοι οι λόγοι για την εκμάθηση οποιασδήποτε γλώσσας – αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν ακόμη 6.500 γλώσσες στον κόσμο σήμερα; Με έναν τόσο τεράστιο αριθμό για να διαλέξετε, γιατί να επιλέξετε αγγλικά;

Εδώ είναι πέντε μεγάλοι λόγοι που η εκμάθηση αγγλικών μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας.

Είναι η επίσημη γλώσσα 53 χωρών

400 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μιλούν αγγλικά ως την πρώτη τους γλώσσα. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα Αγγλικά αναφέρονται ως μία από τις επίσημες γλώσσες σε περισσότερες από το ένα τέταρτο των χωρών του κόσμου. Ως αποτέλεσμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με πολλούς νέους ανθρώπους.

Είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο

Επιπλέον, τα αγγλικά είναι η «δεύτερη γλώσσα» του υπόλοιπου κόσμου. Ενώ τα κινεζικά και τα ισπανικά είναι η μητρική γλώσσα των περισσότερων ανθρώπων συνολικά, οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο επιλέγουν να μάθουν αγγλικά μετά τη μητρική τους γλώσσα. Στην πραγματικότητα, ένας στους πέντε ανθρώπους στον πλανήτη μιλά ή καταλαβαίνει τουλάχιστον λίγο αγγλικά.

Αυτό κάνει τα Αγγλικά μία από τις πιο χρήσιμες γλώσσες που μπορείτε να μάθετε. Σε τελική ανάλυση, δεν μπορείτε να μάθετε και τις 6.500 γλώσσες στον κόσμο, αλλά τουλάχιστον θα μπορείτε να επικοινωνείτε με άτομα από όλες τις διαφορετικές χώρες χρησιμοποιώντας αγγλικά.

Μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερη δουλειά

Οι εταιρείες γίνονται όλο και πιο διεθνείς και τα Αγγλικά αναφέρονται ως βασική ικανότητα για όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας. Υπάρχουν ορισμένοι οργανισμοί που ασκούν πλέον όλη την επιχείρησή τους στα Αγγλικά, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. Εάν θέλετε τις καλύτερες αμειβόμενες ευκαιρίες, η εκμάθηση αγγλικών είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Το καθιστά ευκολότερο να ταξιδέψετε

Όπως είπα και πριν, τα Αγγλικά είναι η δεύτερη γλώσσα του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι η εκμάθηση αγγλικών καθιστά πολύ πιο εύκολο να ταξιδέψετε οπουδήποτε θέλετε. Για παράδειγμα, οι ανακοινώσεις αεροπλάνων, τα δρομολόγια τρένων, οι πληροφορίες έκτακτης ανάγκης και οι πινακίδες οδών μεταφράζονται συχνά στα Αγγλικά, ιδιαίτερα σε χώρες που χρησιμοποιούν διαφορετικό τύπο αλφαβήτου. Επιπλέον, ακόμη και αν δεν βρείτε άλλους ταξιδιώτες ή ντόπιους που μιλούν τη μητρική σας γλώσσα, μπορείτε να βρείτε κάποιον που να καταλαβαίνει κάποια αγγλικά.

Είναι η γλώσσα των Media

Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου στο Διαδίκτυο είναι γραμμένο στα Αγγλικά. Πολλά από τα μεγαλύτερα καταστήματα ειδήσεων στον κόσμο, όπως τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο, παράγονται στα αγγλικά. Ορισμένες από τις αγαπημένες σας ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και ποπ μουσική είναι πιθανώς αγγλικά. Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε διεθνές φεστιβάλ ταινιών στον κόσμο και θα δείτε ότι όλες οι ταινίες είναι είτε στα Αγγλικά είτε έχουν αγγλικούς υπότιτλους.

Τα αγγλικά είναι η διεθνής γλώσσα των μέσων και των, επομένως εάν θέλετε να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόσβαση για εσάς, χωρίς να βασίζεστε σε μεταφράσεις, είναι η πιο ισχυρή γλώσσα που μπορείτε να μάθετε σήμερα!

Αισθάνεστε εμπνευσμένοι για να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στα Αγγλικά; Ρίξτε μια ματιά στη σειρά μαθημάτων μας στο www.passpel.com

Ψάχνεις φροντιστήριο;

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Tumblr
Reddit
Email
Print

Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Πότε πέφτουν οι δημόσιες αργίες;

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από

Passpel dog

Να πάρω σκύλο στο παιδί μου;

«Mαμά, να πάρουμε σκυλάκι;» Tα περισσότερα παιδιά ζητούν κάποια στιγμή από τους γονείς τους τη συντροφιά ενός σκύλου. Tα οφέλη από τη

Ποιος είναι ο αριθμός «π»;

Τι είναι το π; Τι είναι το π; Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο

8 Διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας

Ο Αμερικανός ψυχολόγος Howard Earl Gardner διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έχουν διάφορους τρόπους εκμάθησης πληροφοριών. Η «Θεωρία των Πολλαπλών Ευφυών» (που δημοσιεύθηκε το 1983) προτείνει ότι υπάρχουν οκτώ καλά καθορισμένες κατηγορίες που περιγράφουν την ιδανική μέθοδο μάθησης για κάθε άτομο.

Πώς να εξηγήσω το Bullying στο παιδί μου;

Το να παρακολουθείτε το παιδί σας να βιώνει τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο του εκφοβισμού ή του διαδικτυακού εκφοβισμού είναι σπαρακτικό. Μερικοί