Καταπολέμηση του καρκίνου στον ορθό και όχι μόνο…

Θαυμασμό προκαλεί το αποτέλεσμα μιας μικρής κλινικής δοκιμής, σχετικά με την καταπολέμηση του καρκίνου στον ορθό. Η δοκιμή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New York Times.

Πιο συγκεκριμένα, στη δοκιμή συμμετείχαν 18 εθελοντές που έπασχαν από καρκίνο. Η θεραπεία διήρκησε έξι (06) μήνες στους οποίους κάθε τρεις (03) εβδομάδες οι ασθενείς λάμβαναν τη χορήγηση μιας δόσης από το φάρμακο. Το φάρμακο αυτό ονομάζεται Dostarlimab. Σύμφωνα με τους ειδικούς ογκολόγους, στο φάρμακο περιέχεται μία δραστική ουσία (τραστουζουμάμπη δερουξτεκάνη) η οποία διευκολύνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος το οποίο επιλεκτικά καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Η ουσία δεν συμμετέχει στη λειτουργία αυτή.

Το συγκεκριμένο φάρμακο χορηγείται στους ασθενείς ενδοφλέβια. Οι ασθενείς δεν εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα. Όμως, κάποιοι εκδήλωσαν δυσκολίες στη μάσηση και στην κατάποση και παροδική μυϊκή αδυναμία.

Το φάρμακο έχει εγκριθεί και από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση διαφόρων τύπων καρκίνου (γαστρεντερικού και συγκεκριμένου του πνεύμονα). Επίσης, το φάρμακο κυκλοφορεί και στην Ελλάδα και χορηγείται στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.

Η μελέτη αυτή χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Gloxo και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Ακαδημίας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO). Η συνολική θεραπεία ανέρχεται περίπου στα 90.000 δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι η αντιμετώπιση ήταν αποτελεσματική και ο καρκίνος εξαφανίστηκε πλήρως από τους 18 εθελοντές, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια για να επιβεβαιωθεί η μελέτη. Ώστε να μην εμφανιστεί ξανά καρκίνος στους εθελοντές, για το λόγο αυτό οι εθελοντές υποβάλλονται κάθε τρεις μήνες σε ανάλογες εξετάσεις. Η επιστημονική κοινότητα δηλώνει ενθουσιασμένη και αισιόδοξη για την αποτελεσματικότητα αυτού του φαρμάκου.

passpel Sascha Roth PASSPEL ΝΕΑ

Η Sascha Roth, η πρώτη ασθενής στη δοκιμή, έμαθε απροσδόκητα ότι είχε καρκίνο του ορθού το 2019. 

Ψάχνεις φροντιστήριο;

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Tumblr
Reddit
Email
Print

Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Πότε πέφτουν οι δημόσιες αργίες;

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από

Passpel dog

Να πάρω σκύλο στο παιδί μου;

«Mαμά, να πάρουμε σκυλάκι;» Tα περισσότερα παιδιά ζητούν κάποια στιγμή από τους γονείς τους τη συντροφιά ενός σκύλου. Tα οφέλη από τη

Ποιος είναι ο αριθμός «π»;

Τι είναι το π; Τι είναι το π; Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο

8 Διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας

Ο Αμερικανός ψυχολόγος Howard Earl Gardner διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έχουν διάφορους τρόπους εκμάθησης πληροφοριών. Η «Θεωρία των Πολλαπλών Ευφυών» (που δημοσιεύθηκε το 1983) προτείνει ότι υπάρχουν οκτώ καλά καθορισμένες κατηγορίες που περιγράφουν την ιδανική μέθοδο μάθησης για κάθε άτομο.

Πώς να εξηγήσω το Bullying στο παιδί μου;

Το να παρακολουθείτε το παιδί σας να βιώνει τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο του εκφοβισμού ή του διαδικτυακού εκφοβισμού είναι σπαρακτικό. Μερικοί