Η καθηγήτρια κρατάει αγκαλιά το μωρό της φοιτήτριας της και κάνει μάθημα στο ΑΠΘ!

Με ανάρτησή της στα social media, λέκτορας του ΑΠΘ, δίνει μια εικόνα για τα όσα αντιμετωπίζουν οι μαμάδες ακόμα κι όταν πρόκειται στο αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση.

Το κείμενο της Χαρίτας Βλάχου, η οποία είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο, περιγράφει μια ημέρα στις αρχές Μαρτίου, όπου η μαθήτρια Χριστίνα Γυφτάκη, πήγε να παρακολουθήσει το μάθημα Master «Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» κρατώντας στην αγκαλιά της την 2 μηνών κορούλα της.

Φυσικά, έγινε δεκτή από την Χαρίτα Βλάχου, καθώς όπως λέει κι η ίδια, «ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα».

Η συγκεκριμένη μαθήτρια ήρθε πολλές φορές για μάθημα με την κόρη της, ωστόσο στην τελευταία διάλεξη, η μικρή έδειχνε αναστατωμένη. Όπως αναφέρει η λέκτορας, «πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: “Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;”. Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas

Η μικρή αμέσως ηρέμησε και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος που την κράτησα δεν έβγαλε ήχο!

Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Ήταν αρχές Μαρτίου όταν η μαθήτρια Χριστίνα Γυφτάκη με ρώτησε ευγενικά και δύσπιστα αν θα μπορούσε να παρακολουθήσει το μάθημα Master «Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» κρατώντας στην αγκαλιά της την 2 μηνών κορούλα της. Δέχτηκα αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου η μητέρα συμμετείχε ενεργά άλλοτε με ερωτήσεις που είχε και άλλοτε με απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που έκανα ενώ το μωρό, η μικρή Ζωή, δεν ακούστηκε ούτε μια φορά!

Στην τελευταία διάλεξη, που αφορούσε την ανάλυση των πεδίων του business canvas, η μικρή Ζωή ήταν πολύ αναστατωμένη και η μητέρα της προσπαθούσε με αγωνία να την ηρεμήσει.
Πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: «Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;». Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas…

Η μικρή αμέσως ηρέμησε και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος που την κράτησα δεν έβγαλε ήχο!

Η πρόκληση του να διδάσκεις δύο γενιές ταυτόχρονα είναι μεγάλη …..αλλά το μήνυμα είναι ακόμα μεγαλύτερο!

Ας στηρίξουμε όλους όσους αγωνίζονται για μια ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!

Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές που (έστω και εν αγνοία μου!) απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή και με εξέπληξαν στέλνοντάς μου τις φωτογραφίες για να το θυμάμαι!».

Τι είναι Business Model Canvas

Ψάχνεις φροντιστήριο;

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Tumblr
Reddit
Email
Print

Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Πότε πέφτουν οι δημόσιες αργίες;

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από

Passpel dog

Να πάρω σκύλο στο παιδί μου;

«Mαμά, να πάρουμε σκυλάκι;» Tα περισσότερα παιδιά ζητούν κάποια στιγμή από τους γονείς τους τη συντροφιά ενός σκύλου. Tα οφέλη από τη

Ποιος είναι ο αριθμός «π»;

Τι είναι το π; Τι είναι το π; Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο

8 Διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας

Ο Αμερικανός ψυχολόγος Howard Earl Gardner διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έχουν διάφορους τρόπους εκμάθησης πληροφοριών. Η «Θεωρία των Πολλαπλών Ευφυών» (που δημοσιεύθηκε το 1983) προτείνει ότι υπάρχουν οκτώ καλά καθορισμένες κατηγορίες που περιγράφουν την ιδανική μέθοδο μάθησης για κάθε άτομο.

Πώς να εξηγήσω το Bullying στο παιδί μου;

Το να παρακολουθείτε το παιδί σας να βιώνει τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο του εκφοβισμού ή του διαδικτυακού εκφοβισμού είναι σπαρακτικό. Μερικοί