Τρόπος εφαρμογής  της Τράπεζας Θεμάτων

Από το σχολικό έτος που διανύουμε (2021-2022) πάρθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η απόφαση εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, για τις προαγωγικές και εισαγωγικές εξετάσεις όλων των τύπων λυκείων για την Α’ και Β’ τάξη.

Η Διεύθυνση του σχολείου λαμβάνει την ευθύνη να αναρτήσει το πρόγραμμα των εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου| Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα προτού τις εξετάσεις. Η ανάρτηση θα γίνει στην ιστοσελίδα της Τ.Θ.Δ.Δ. στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Πανελλήνιου σχολικού δικτύου (ΠΣΔ). Παράλληλα, το δημοσιοποιεί ηλεκτρονικά στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο τρόπος διεξαγωγής της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας είναι ο ακόλουθος: την ημέρα που επρόκειτο να διεξαχθούν οι εξετάσεις, η διεύθυνση του σχολείου καθώς και οι διδάσκοντες/-ούσες καλούνται να διεξαγάγουν την κλήρωση. Αρχικά, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του πανελλήνιου σχολικού δικτύου το σχολείο εισέρχεται στο site της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας. Ύστερα, επιλέγεται η εξεταστική περίοδος, η τάξη και το μάθημα. Κατόπιν, εκτελείται η κλήρωση στην οποία ανάλογα με το μάθημα κληρώνονται τυχαία έξι θέματα που τα τρία είναι για το δεύτερο ερώτημα και τα άλλα τρία για το τέταρτο ερώτημα. Τέλος, οι καθηγητές/-τριες επιλέγουν ένα θέμα για το δεύτερο ερώτημα και ένα για το τέταρτο αντίστοιχα. Στην επιλογή των θεμάτων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όλη η σχολική χρονιά , ώστε όλοι οι μαθητές της σχολικής μονάδας να εξετάζονται στα ίδια γνωστικά επίπεδα. Οι προφορικά εξεταζόμενοι μαθητές εξετάζονται στην ίδια ύλη με τους συμμαθητές τους.

Επιπλέον, σε περίπτωση κλήρωσης εσφαλμένου μαθήματος, η Διεύθυνση εκπαίδευσης κατοχυρώνει ένα αιτιολογημένο αίτημα σε μια φόρμα της Τ.Θ.Δ.Δ. και ύστερα αυτό μέσω από τη πλατφόρμα της Τ.Θ.Δ.Δ. μεταβιβάζεται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπου ανήκει το σχολείο. Τελικά, η Διεύθυνση εκπαίδευσης δίνει την έγκριση της για την εκ νέου πραγματοποίηση της κλήρωσης.

Επίσης, στην περίπτωση που κάποιος μαθητής για λόγους ασθενείας δεν προσέλθει στις εξετάσεις ή στην περίπτωση αναβολής των εξετάσεων, ενημερώνεται η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έπειτα, το σχολείο καθορίζει την νέα ημερομηνία εξέτασης με τον τρόπο που προαναφέρθηκε.

Εν κατακλείδι, εάν σε κάποιο λύκειο δεν μπορεί να διεξαχθεί η κλήρωση, τότε πληροφορείται ο/η Διευθυντής/-ντρια Εκπαίδευσης και η κλήρωση διεξάγεται στα γραφεία της Διεύθυνσης. Τα θέματα καταφθάνουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η ομαλή διεξαγωγή καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι αρμοδιότητα του/της Διευθυντή/-ντριας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

“Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,
η Τράπεζα θεμάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως μην ξεχνάτε πως είναι μια στάση, προτού φτάσετε στη δική σας Ιθάκη!”

 -Ειρήνη Σιάχου-

Ψάχνεις φροντιστήριο;

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Tumblr
Reddit
Email
Print

Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Πότε πέφτουν οι δημόσιες αργίες;

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από

Passpel dog

Να πάρω σκύλο στο παιδί μου;

«Mαμά, να πάρουμε σκυλάκι;» Tα περισσότερα παιδιά ζητούν κάποια στιγμή από τους γονείς τους τη συντροφιά ενός σκύλου. Tα οφέλη από τη

Ποιος είναι ο αριθμός «π»;

Τι είναι το π; Τι είναι το π; Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο

8 Διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας

Ο Αμερικανός ψυχολόγος Howard Earl Gardner διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έχουν διάφορους τρόπους εκμάθησης πληροφοριών. Η «Θεωρία των Πολλαπλών Ευφυών» (που δημοσιεύθηκε το 1983) προτείνει ότι υπάρχουν οκτώ καλά καθορισμένες κατηγορίες που περιγράφουν την ιδανική μέθοδο μάθησης για κάθε άτομο.

Πώς να εξηγήσω το Bullying στο παιδί μου;

Το να παρακολουθείτε το παιδί σας να βιώνει τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο του εκφοβισμού ή του διαδικτυακού εκφοβισμού είναι σπαρακτικό. Μερικοί