Τρόπος διεξαγωγής των Πανελληνίων

H διεξαγωγή των πανελληνίων ξεκινούν στις 2 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 3 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας και Λογοτεχνίας. Η διάρκεια των εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια είναι από 3-10 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ από 2-17 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής: οι εξεταζόμενοι οφείλουν να προσέρχονται στις αίθουσες ως τις 08:00 π.μ. Η εξέταση θα αρχίσει στις 08:30 π.μ. και θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες. Εξαιρείται το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο που η εξέτασή του είναι τέσσερις (4) ώρες.
Ο συνολικός αριθμός των μορίων κάθε υποψηφίου, για την εισαγωγή του στις Σχολές, θα πραγματοποιείται όπως αναφέρεται παρακάτω: η βαθμολογία που πήρε στα γραπτά ο εξεταζόμενος θα πολλαπλασιάζεται με τους συντελεστές βαρύτητας1 για το εκάστοτε μάθημα. Έπειτα, τα γινόμενα προστίθενται μεταξύ τους. Τέλος, το άθροισμα των γινομένων πολλαπλασιάζεται με το χίλια (1000), έτσι προκύπτει το σύνολο των μορίων του κάθε υποψηφίου.

Το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων ανακοίνωσε τα υγειονομικά μέτρα που θα ληφθούν κατά του covid-19, για την διεξαγωγή εξέτασης των ειδικών μαθημάτων μουσικής και την πρακτική δοκιμασιών για την εισαγωγή σε ΤΕΦΑΑ. Για την τήρηση των μέτρων μεριμνούν ο Πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής κάθε εξεταστικού κέντρου.

Τα μέτρα είναι τα εξής:
I. Απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων
II. Χρήση προστατευτικής μάσκας
III. Αποφυγή συγχρωτισμού
IV. Φυσικός αερισμός των αιθουσών
V. Καθαριότητα των εξωτερικών χώρων
VI. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην διεξαγωγή των εξετάσεων, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, πρέπει να κάνουν εργαστηριακό έλεγχο για τον covid-19 με δικά τους έξοδα ( PCR ή rapid test)

Για την εξέταση του μαθήματος «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία»:
1. Επιτρέπεται η χρήση κρουστών και πνευστών οργάνων
2. Μεταξύ των εξεταστών που βρίσκονται πίσω από το παραβάν και του εξεταζόμενου τηρείται απόσταση τριών (3) μέτρων.
3. Καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των μουσικών οργάνων πριν από την χρήση τους.

Για την διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών ισχύει ότι:
1. Τα όργανα εξέτασης και ο βοηθητικός εξοπλισμός, καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό πριν από την χρήση τους

2. Ο συντελεστής βαρύτητας καθορίζεται βάσει της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε σχολή, τμήμα εισαγωγής ή εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος. Οι συντελεστές διαφέρουν από μάθημα σε μάθημα και από σχολή σε σχολή, για αυτό προκύπτουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων.

Ψάχνεις φροντιστήριο;

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Pinterest
Tumblr
Reddit
Email
Print

Ειδήσεις - Τελευταία Νέα

Πότε πέφτουν οι δημόσιες αργίες;

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από

Passpel dog

Να πάρω σκύλο στο παιδί μου;

«Mαμά, να πάρουμε σκυλάκι;» Tα περισσότερα παιδιά ζητούν κάποια στιγμή από τους γονείς τους τη συντροφιά ενός σκύλου. Tα οφέλη από τη

Ποιος είναι ο αριθμός «π»;

Τι είναι το π; Τι είναι το π; Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο

8 Διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας

Ο Αμερικανός ψυχολόγος Howard Earl Gardner διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έχουν διάφορους τρόπους εκμάθησης πληροφοριών. Η «Θεωρία των Πολλαπλών Ευφυών» (που δημοσιεύθηκε το 1983) προτείνει ότι υπάρχουν οκτώ καλά καθορισμένες κατηγορίες που περιγράφουν την ιδανική μέθοδο μάθησης για κάθε άτομο.

Πώς να εξηγήσω το Bullying στο παιδί μου;

Το να παρακολουθείτε το παιδί σας να βιώνει τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο του εκφοβισμού ή του διαδικτυακού εκφοβισμού είναι σπαρακτικό. Μερικοί