fbpx

Γιατί πρέπει να μάθετε μια δεύτερη γλώσσα και να αποκτήσετε νέες δεξιότητες

Ένας από τους πιο πρακτικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας σήμερα είναι να ξεκινήσετε να μαθαίνετε μια νέα δεξιότητα. Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν πάντα είναι εκείνοι που θέλουν να μάθουν κάτι νέο κάθε μέρα – είτε μαθαίνουν για άλλους πολιτισμούς είτε μαθαίνουν μια δεύτερη γλώσσα. Στην Passpel υποστηρίζουμε τη μάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, η διγλωσσία μπορεί να σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε μερικά από τα οφέλη της εκμάθησης μιας δεύτερης γλώσσας και γιατί αυτή η ικανότητα είναι μια από τις  δεξιότητες που πρέπει να έχεις.

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε περισσότερες από μία γλώσσa .  

Ζούμε σε έναν πολύγλωσσο κόσμο, όπου οι διασυνδέσεις είναι πλέον πιο σημαντικές από ποτέ. Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο παγκοσμιοποιημένος και η γνώση μιας δεύτερης γλώσσας μπορεί πάντα να σας δώσει ένα  πλεονέκτημα.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την διγλωσσία:
Μπορεί να σας βοηθήσει στην καριέρα σας.
Μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της μνήμης και του εγκεφάλου.
Μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις γλώσσες που ήδη μιλάτε.

Μια δεύτερη γλώσσα μπορεί να αλλάξει την καριέρα σας. Το να ζεις σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο σημαίνει ότι όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας απαιτούν  την γνώση μίας δεύτερης γλώσσας.

Καθώς περισσότερες εταιρείες εμπορεύονται διεθνώς και δημιουργούν σχέσεις με άλλες χώρες, οι εργαζόμενοι καλούνται συχνά να ταξιδεύουν για εργασία, να ενισχύουν αυτές τις σχέσεις ή να μετακινούνται στο εξωτερικό.

Εκτός από το ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε μια καλή δουλειά ή να προχωρήσετε στην καριέρα σας, η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας μπορεί επίσης να σας δώσει μια εικόνα για άλλους πολιτισμούς. Θα είστε πιο προετοιμασμένοι και σίγουροι για να ταξιδέψετε στον κόσμο και να εξερευνήσετε τον τρόπο ζωής των άλλων.

Η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας ανοίγει την ευκαιρία να γίνεις μέλος μιας κοινότητας με διαφορετικό πολιτισμό και να μάθεις περισσότερα για τον κόσμο γύρω μας.

Γνωρίζατε ότι μια ξένη γλώσσα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μάθετε τη δική σας γλώσσα; Για παράδειγμα, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας με παρόμοιες ρίζες μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε και άλλες γλώσσες όπως Ισπανικά, Ιταλικά και Γαλλικά!

Ποια είναι τα οφέλη από την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι ένα τεράστιο όφελος σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα οφέλη της εκμάθησης μιας δεύτερης γλώσσας.

1 Βελτιώνει τη μνήμη σας

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τον εγκέφαλό σας για να μάθετε νέες δεξιότητες, τόσο περισσότερο λειτουργούν οι λειτουργίες του εγκεφάλου σας. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ωθεί τον εγκέφαλό σας να εξοικειωθεί με νέους κανόνες γραμματικής και λεξιλογίου. Σας επιτρέπει να εκπαιδεύσετε τη μνήμη σας για να θυμάστε νέες λέξεις, να κάνετε συνδέσεις μεταξύ τους και να τις χρησιμοποιείτε σε καταστάσεις με βάση τα συμφραζόμενα.

2 Βελτιώνει την ικανότητα σας να κάνετε πολλές εργασίες.

Η διαχείριση του χρόνου και η πολλαπλή εργασία είναι δύο δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν πάντα. Τα πολύγλωσσα άτομα έχουν τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ γλωσσών. Η ικανότητά τους να σκέφτονται σε διαφορετικές γλώσσες και να είναι σε θέση να επικοινωνούν σε περισσότερες από μία γλώσσες βοηθά στην πολλαπλή εργασία.

3 Βελτιώνει την απόδοση σας σε άλλους ακαδημαϊκούς τομείς

Το να βυθιστείτε πλήρως σε ένα περιβάλλον εκμάθησης γλωσσών σημαίνει όχι μόνο να μάθετε τα βασικά αυτής της γλώσσας. Σημαίνει να μάθετε πώς να επικοινωνείτε σε άλλη γλώσσα με τους συνομηλίκους σας ή να συμμετέχετε σε εξωσχολικές δραστηριότητες σε αυτήν τη συγκεκριμένη γλώσσα.

Ποιες γλώσσες είναι οι πιο χρήσιμες για εκμάθηση; Η Passpel προτείνει  2 γλώσσες.

Από το 2018, η Passpel είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα εκμάθησης γλωσσών του έθνους.

Είτε είστε αρχάριοι μαθητές ή στοχεύετε  προς ένα προχωρημένο πτυχίο, τα δοκιμασμένα χρονικά μας προγράμματα προσφέρουν μια σειρά επιλογών και ευκαιριών.

Η ανάληψη της δέσμευσης γλωσσών στην Passpel σημαίνει δέσμευση να επικοινωνείτε μόνο στη γλώσσα της επιλογής σας κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Θα ζήσετε, θα παίξετε και θα μάθετε σε περιβάλλον 24/7.

Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα γλωσσών από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Εδώ είναι μερικές από τις γλώσσες που προσφέρουμε.

Η ρωσική γλώσσα δεν σχετίζεται στενά με τα ελληνικά  για πολλούς γεωπολιτικούς λόγους. Είναι μια πολύ δύσκολη γλώσσα για μάθηση, με περίπλοκους κανόνες γραμματικής και σύνταξης. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετικά πολιτιστική και πολιτικά σχετική γλώσσα.

Στη Ρωσικής Γλώσσας, μπορείτε να δοκιμάσετε την πιο αποτελεσματική μέθοδο για γρήγορη απόκτηση γλωσσών. Ένα περιβάλλον εμβάπτισης είναι μια υπόσχεση ότι θα διαβάσετε, γράψετε, μιλήσετε και θα ακούσετε μόνο στα ρωσικά καθ ‘όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Μερικά από τα οφέλη της εκμάθησης ρωσικών στην Passpel  περιλαμβάνουν την ερμηνεία της ποίησης, την εκμάθηση του πολιτισμού και την εξάσκηση της ρωσικής εθιμοτυπίας.

 Δείτε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές του ρωσικού προγράμματος εδώ!

Τα Αραβικά ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες μας. Είναι μια γλώσσα υψηλής ζήτησης, διότι μπορεί να σας οδηγήσει μπροστά σε μια κυβερνητική καριέρα, αλλά και να σας δώσει ατελείωτες ευκαιρίες στις επιχειρηματικές και διεθνείς σχέσεις.

Τα αραβικά ομιλούνται από περισσότερα από 300 εκατομμύρια άτομα και είναι μια από τις 5 κορυφαίες γλώσσες στον κόσμο. Η εκμάθηση αραβικών ως δεύτερη γλώσσα μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε για τον αραβικό πολιτισμό και τη θρησκεία.

Δεν σας δίνει μόνο ευκαιρίες να επεκτείνετε τις συνδέσεις σας, αλλά επίσης προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες ταξιδιού.

Ένα καλοκαίρι στη αραβική θα σας βοηθήσει να ζήσετε το συναρπαστικό περιβάλλον της Passpe κατά τη διάρκεια διαδικτυακών μαθημάτων. Στην Passpel, το επίκεντρο εστιάζεται στα Modern Standard Arabic, με προαιρετικά μαθήματα αραβικής γλώσσας σε διαλέκτους όπως Αιγυπτιακή, Συριακή και Μαροκινή. Ελέγξτε τα προγράμματα μεταπτυχιακών αραβικών και το πρόγραμμα εμβάπτισης αραβικών 8 εβδομάδων για περισσότερες πληροφορίες.

Πολλοί άνθρωποι συμφωνούν ότι τα ισπανικά είναι μια από τις ευκολότερες γλώσσες που μπορούν να μάθουν, λόγω του γεγονότος ότι διαβάζετε λέξεις καθώς είναι γραμμένες. Τα Ισπανικά είναι η πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο μετά τα Αγγλικά και χρησιμοποιείται από περισσότερα από 400 εκατομμύρια άτομα.

Οι ισπανικές δεξιότητες μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό πλεονέκτημα για την επικοινωνία και τη δημιουργία σχέσεων όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και στη Λατινική Αμερική.

Στην ισπανική γλώσσα, μπορείτε να τραβήξετε το μυαλό σας με θέματα ενδιαφέροντος, από την ισπανική ιστορία έως τις τέχνες και τη μαγειρική.

Είστε έτοιμοι να μάθετε Ισπανικά; Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Γιατί πρέπει να μάθετε μια δεύτερη γλώσσα τώρα;

Αναλύσαμε τα οφέλη της εκμάθησης μιας δεύτερης γλώσσας και της γλωσσικής γλώσσας σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων καθημερινά βελτιώνει όλες τις πτυχές της ζωής σας. Με την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, μπορείτε να αυξήσετε τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας σας, να μάθετε περισσότερα για τον κόσμο γύρω σας και να γίνετε καλύτερος άνθρωπος συνολικά.

Σας ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα να αρχίσετε να μαθαίνετε μια νέα γλώσσα όσο το δυνατόν νωρίτερα στη ζωή σας. Ωστόσο, δεν είστε ποτέ πολύ μεγάλοι για να μάθετε! Ο κόσμος κινείται γρήγορα και πρέπει να συμβαδίζουμε με τις αλλαγές – αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες, μαθαίνουμε περισσότερα για τον εαυτό μας και επίσης, μαθαίνοντας μια νέα γλώσσα!

Κοινοποιήστε!

Share
Share
Share